Article_Top_970x250

Plenković o Pelješkom mostu: Očekujemo da će biti završen do kraja godine

hrvatski premijer

Plenković o Pelješkom mostu: Očekujemo da će biti završen do kraja godine

velj 15, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u posjetu je Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a službeni posjet započeo je obilaskom gradilišta Pelješkog mosta na Komarni.

Naime, u ponedjeljak je napravljen važan korak prema povezivanju hrvatskog juga s ostatkom države. Stup na kopnu spaja se s prvim koji izvire iz mora. U tom povodu Plenković je dao kratku izjavu za javnost.

"Ovo je važan korak za izgradnju Pelješkog mosta za kojeg, prema procjenama gospodina Ćorića, očekujemo da će biti završen do kraja godine.

Cilj je osigurati teritorijalni integritet zemlje te je stoga ova projekt vrijedan 520 milijun eura, sufinanciran novcem iz fondova Europske unije, zaista od strateškog značaja", rekao je Plenković.

O drugim temama nije htio na ovoj konferenciji, a činjenicu da novinari nemaju pitanja o Pelješkom mostu Plenković je komentirao izjavom "to znači da dobro ide".

Iako bi sam most trebao biti gotov do kraja godine, župan je još u nedjelju objasnio da će otvaranje ipak biti nešto kasnije.

"Cijeli projekt će se uredno završiti. Pelješki most sam kao objekt vjerojatno već i u ovoj godini, ali dok se dobiju uporabne dozvole i vjerujemo do turističke sezone 2022. da ćemo se voziti pelješkim mostom prema Dubrovniku", izjavio je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba