Article_Top_970x250

Plenković o kaznama ribarima: Hrvatska će odgovoriti istom mjerom

Jednostrana primjena arbitraže

Plenković o kaznama ribarima: Hrvatska će odgovoriti istom mjerom

sij 30, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Premijer Andrej Plenković kazao je da žali što Slovenija nastavlja s neprihvatljivom politikom jednostrane provedbe arbitražne presude. Dodao je da će Hrvatska na prekršajne naloge koje je hrvatskim ribarima poslala slovenska policija odgovoriti istom mjerom.

Prema međunarodnom pravu nemoguće provoditi ovakvu presudu na jednostran način, rekao je Plenković odgovarajući na novinarska pitanja nakon konferencije "Hrvatska na vratima energetske unije", prenosi HRT.

Ovaj njihov odabir da šalju prekršajne naloge našim ribarima je duboko pogrešan. To su jednostrani akti. Mi smo na njih kao ozbiljna država svo ovo vrijeme bili spremni odgovoriti i odgovorit ćemo. Dakle, hrvatska policija će istom mjerom uzvratiti i na kršenje našeg teritorija od strane slovenskih ribara kako bismo jasno pokazali čvrstinu poruke, rekao je Plenković. Istaknuo je da hrvatski ribari neće platiti kazne. Naći ćemo mehanizme kako da im pomognemo pravnim putem i osporimo ove prekršajne naloge koje je slovenska policija uputila, rekao je.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250