StoryEditor

Plenković nazvao Grmoju i Petrova huškačima i plačljivcima, Grmoja mu odmah odgovorio

Piše D  /  07.07.2021., 11:07h

Plenković je kazao da su oni huškali. Podsjetimo, prošli tjedan je u jednom statusu na Facebooku Nikola Grmoja u isti kontekst stavio LGBT osobe i pedofiliju.

"Podržavate li moju inicijativu da se što je moguće žurnije izglasa Antipedofilski zakon kojim će se uvesti najstrože moguće kazne za pedofile, ali i zaštititi djecu od seksualnih sadržaja i LGBTQ propagande?" upitao je Grmoja na statusu na Facebooku.

To je izazvalo žestoke reakcije, a u njegovu obranu je stao Božo Petrov.

"Moraju se probuditi u svojoj Hrvatskoj i shvatiti da su u manjini i da im mi toleriramo to. I da ih pozdravljamo. Ali moraju shvatiti da ću se ja za svoju djecu boriti isto kao što će se oni boriti za svoju. Želim za svoju djecu ono što je društveni konsenzus i stavove temeljene na dokazima, a ne da mi manjina nameće što će učiti moja djeca i kako ću se ja osobno ponašati”, rekao je Petrov među ostalim.

Plenković: Petrov i Grmoja su huškali, sad plaču

U subotu je potom održan Zagreb Pride na kojem je došlo do homofobnog napada, prvi put u deset godina. Pride je optužio Grmoju i Petrova, a Grmoja je najavio tužbu.

Plenković je danas sve to komentirao.

Rekao je da je nedopustivo i huškanje, za što je optužio Božu Petrova i Nikolu Grmoju iz Mosta, koji su nakon izjava o LBGT populaciji primili prijetnje.

"I sada ova dvojica plaču, plaču Petrov i Grmoja koji su tu bili očito prepoznati kao nekakvi huškači na temelju prijetnji i tako dalje. Meni takve prijetnje stižu na dnevnoj, tjednoj bazi, pa ne govorim nikome nego se navikneš nositi s time. Oni sada plaču. To nije dobro. Najgori su akteri na sceni koji su isključivi. Moja je želja da gradimo društvo koje je uključivo", rekao je Plenković u razgovoru za HRT.

"Mi smo u načelu jedan zapadnoeuropski, u smislu vrijednosti, narod kojeg očito treba malo ohrabriti da se cijepi i neke aktere u društvu da budu malo tolerantniji. Ali nadoći će to, ja sam tu optimist. Većina ljudi je ovdje razumna i želi dobro", zaključio je.

Grmoja mu odmah žestoko odgovorio

Grmoja mu je putem Facebooka odmah odgovorio.

"Nemam zaštitu, nisam ogradio Markov trg jer se bojim za svoju sigurnost, hodam slobodno ulicama Zagreba, mog Metkovića ali i ulicama naše Hrvatske!

Ljude ne hapse kad meni nešto kažu kao što hapse one koji te samo nazovu Ćaćom i usporedbe sa Sanaderom, kao što su uhapsili čovjeka na Korčuli.

U otvorenom sam sukobu sam s onima koje Plenković nikad nije ni spomenuo, a za koje svatko zna da su spremni ljude provozat u gepeku kao i s onima koji su nogom otvarali vrata ureda gradonačelnika!

Iako dobivam i dalje prijetnje od kojih se ledi krv u žilama i koje smjeraju na moju obitelj nikad neću kmečati niti tražiti zaštitu.

I nikad, ama baš nikad neću biti beskrvni birokrat bez okusa, boje, mirisa i bez vrijednosti", napisao je Grmoja.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:34