Article_Top_970x250

Plenković: Napad kod Knina je djelo pojedinaca, a ne odraz društvene klime

devijacija pojedinaca

Plenković: Napad kod Knina je djelo pojedinaca, a ne odraz društvene klime

kol 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas da za incident u kafiću kod Knina, u kojem je ozlijeđeno pet osoba, nije kriva društvena klima, nego se radi o djelu pojedinaca.

U mjestu Uzdolju kod Knina jučer navečer maskirani napadači upali su u kafić i ozlijedili pet osoba, među kojima je bilo i devetogodišnje dijete, navodno zato što su napadnuti gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

"Osuđujem napad u Kninu, to je jako loše", kazao je Plenković, koji je prisustvovao Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske.

No smatra kako društvena klima nije zaslužna za taj ispad. "Ja ne vidim takvu klimu. Ovo su individualna djela pojedinaca koja treba sankcionirati", naglasio je premijer.

Ustvrdio je da njegova vlada smanjuje polarizaciju u društvu, smanjuje isključivost i ide protiv onih snaga koje hoće tenzije u društvu, a smatra da je takvih u Hrvatskoj puno.

Naglasio je kako je o incidentu razgovarao i s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te da očekuje brzu reakciju policije i identifikaciju napadača.

"Uvijek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj. Zato sam rekao da manjine trebaju biti dio parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše ćemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama", kazao je Plenković.

Dnevnik.ba