StoryEditor

Plenković: Najbolje želje iz Hrvatske za ‘dečke u Moskvi‘

Piše D  /  15.07.2018., 02:07h

Plenković će hrvatske nogometne reprezentativce bodriti u društvu obitelji, prijatelja i kolega, a zajedno s njime bit će predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. 

Ujutro je, kaže, sa sinom koji ima tri i pol godine, doma slušao "Zaprešić boyse", malo igrao, trenirao i spremao se za utakmicu.

"Malo Modrić, malo Rakitić", rekao je prenosi Hina te dodao kako je slična atmosfera danas vjerojatno u brojnim hrvatskim domovima.

U telefonskom razgovoru za Hrvatski radio ocijenio je fascinantnim uspjeh hrvatskih nogometaša.

"To je fascinantni uspjeh koji odgovara kvaliteti hrvatske reprezentacije... Možda smo nekada malo i preskromni i stavljamo se u poziciju svojevrsnog autsajdera, no, samopouzdanje pobjednika je ključno u takvim situacijama..u Finalu se sve može", rekao je te dodao kako hrvatski reprezentativci "imaju snagu ne popustiti i silan mentalitet".

"U očima brojnih drugih smo u ‘top pet‘ zemalja nogometa i nakon ovog prvenstva vjerojatno ćemo se i sami drugačije osjećati. Već ovo dosad je prekrasno iskustvo...moramo biti sretni da su nam to priuštili...Ako pobjedimo, a mi se svi nadamo, to bi bio jedan revanš epskih razmjera", rekao je Plenković.

Najavio je da će hrvatske reprezentativce bodriti među navijačima u centru Zagreba.

"Ići ćemo u centar grada, doći će neki članovi Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora..Bit ćemo među navijačima, s obitelji i prijateljima, i bodriti Hrvatsku", rekao je.

"Uz najbolja očekivanja i želje za dečke u Moskvi" poželio je i da kiša, koja u Zagrebu pada od jutra, prestane padati.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:56