StoryEditor
predsjednik stranke

Plenković na saboru Mladeži HDZ-a govorio o Pelješkom mostu, Schengenu, Rafaleima...

Piše hina  /  12.12.2021., 18:55h
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas na saboru Mladeži HDZ-a da u razdoblju u kojem živimo stranka desnog centra treba prepoznavati nove trendove i odgovoriti na izazove, uvijek vodeći računa o vrijednostima demokršćanstva, narodnjaštva, domoljublja i državotvornosti.

Obraćajući se sudionicima 16. Općeg sabora Mladeži HDZ-a, Plenković je naglasio nastavak borbe protiv pandemije i povećanja broja cijepljenih kao zajednički prioritet radi povratka u normalniji život te da je pred Hrvatskom realizacija ključnih strateških ciljeva i projekata.

Plenković: Osigurali smo 25 milijardi eura iz Europske unije

"Iduće godine dovršit će se izgradnja Pelješkog mosta, što je suverenistički projekt trajnog spajanja državnog teritorija. Iza nas je i sadržajan politički tjedan u kojem je donesena važna odluka na Vijeću ministara o spremnosti Hrvatske za primjenu schengenske pravne stečevine. Hrvatska je time na pragu članstva u Schengenskom prostoru, a ispunjavamo uvjete i za ulazak u europodručje, koji očekujemo 2023.", istaknuo je Plenković.

Podsjetio je da će se nabavom višenamjenskih borbenih aviona Rafalea, koji u Hrvatsku stižu 2024., dugoročno osnažiti Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Hrvatsku vojsku.

"U idućih deset godina osigurali smo 25 milijardi eura iz Europske unije. Uz investicije i reforme koje ćemo provoditi, ta sredstva bit će snažan zamašnjak razvoja Hrvatske u svim područjima", poručio je Plenković.

Opći sabor održan je u Zagrebu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, te je okupio stotinu članova, a uz još četiristo članova, koji su sudjelovali putem video linka, izabran je saziv Nacionalnog i Nadzornog odbora.

Stigli su i Jandroković, Bačić, Herman...

Predsjednik Mladeži Maksimilijan Šimrak predstavio je ciljeve koje planiraju postići u novome dvogodišnjem mandatu.

"Okosnica našeg dosadašnjeg zalaganja za mlade je program Mladeži za parlamentarne izbore 2020. - Odgovorno za mlade, koji čini uporište za naše politike te je sastavni dio programa HDZ-a Sigurna Hrvatska za mandatno razdoblje do 2024.", kazao je, uz ostalo, Šimrak koji je istaknuo da vlada predvođena premijerom Plenkovićem poduzima niz projekata za uključivanje mladih u društvu, kvalitetnije obrazovanje te aktivne mjere zapošljavanja mladih. Poručio je da je pred njima nastavak rada na jakoj političkoj organizaciji mladih koja odgovorno zastupa prioritete mladih te ih uključuje u političke procese.

Na Općem saboru Mladeži HDZ-a sudjelovao je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici HDZ-a Branko Bačić i Zdravka Bušić, glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica i predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Mislav Herman.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:03