StoryEditor

Plenković komentirao tvrdnje da je Mamić financirao Kolindu Grabar-Kitarović

Piše D  /  23.03.2021., 01:03h

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je navode Zdravka Mamića i tvrdnje iznesene u Nacionalu da je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pristala na kandidaturu na predsjedničkim izborima tek kad je Zdravko Mamić kompenzirao njezinu plaću u NATO-u.

Plenković je rekao da se za financiranje kampanje pošalje upit HDZ-u.

“Pročitao sam taj članak u Nacionalu vozeći se iz Zagreba do ovdje, to je sve što znam. Vjerujem da će se predsjednica oglasiti na tu temu i otkloniti svaku sumnju koja se tiče njezina integriteta”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, bivša se predsjednica i oglasila, odbacivši sve te tvrdnje.

“Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove, tijekom predsjedničke kampanje. To su u potpunosti netočni navodi i laži. Svi troškovi kampanje financirani su isključivo i jedino putem HDZ-a, čija sam bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima”, napisala je Grabar-Kitarović.

“Govorimo o vremenu 2014., to se nas tiče, ja otkako sam predsjednik HDZ-a, a sad će već pet godina, dva puta sam izabran, naše financije su transparentne, zakonite, uredno vođene, svaki put je državna revizija, koja je gledala naše financije, kazala da je sve u skladu sa zakonom i transparentno i tako će biti. Nemamo dugova ni pozajmica. Ja odgovaram sto posto za ovo svoje vrijeme, a ovo prije ćemo vam dati odgovore kad pošaljete upit”, rekao je Plenković.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:02