StoryEditor
hrvatski premijer

Plenković i Vučić se sastali u Davosu, evo što su poručili nakon sastanka

Piše desk  /  19.01.2023., 11:18h

Premijer Andrej Plenković u četvrtak se u švicarskom Davosu, gdje sudjeluje na godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma (WEF), sastao sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Sastanak Plenkovića i Vučića krenuo je nešto iza devet sati. 

U četvrtak ujutro Plenković je sudjelovao na panelu "Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu", a nakon završetka tog panela krenuo je sastanak sa srpskim predsjednikom. 

Plenkovićev sastanak s Vučićem mogao bi trajati nešto više od pola sata. 

Kako su najavili iz vlade, oko 9.45 Plenković bi trebao dati intervju za Euronews, a u 11.30 sudjelovat će na panelu "Finding Europe‘s New Growth" (Pronalaženje novog europskog rasta).

"Tijekom WEF-a u Davosu razgovarao sam s predsjednikom Srbije Aleksadrom Vučićem o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu. Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanju otvorenih pitanja", napisao je Plenković na društvenoj mreži Twitter.

"Vrlo korektan razgovor s Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Vjerujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspjeti ostvariti napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa", kratko je napisao Vučić uz fotografiju na kojoj on i Plenković zajednički poziraju.

Podsjetimo, Plenković je u srijedu dao intervju u Davosu CNN-ovoj emisiji Quest Means Business.

"Kada su u pitanju odnosi između Srbije i Kosova, želimo smirivanje tenzija i normalizaciju. Danas sam se susreo s kosovskim premijerom, sutra ću se sastati sa predsjednikom Srbije", istaknuo je.

Plenković je dodao da ne postoji strah od nestabilnosti i da je međunarodna zajednica predana "mirnom razvoju situacije u jugoistočnoj Europi, a osobito odnosima između Srbije i Kosova".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 13:57