StoryEditor
središnja bosna

Plenković i Krišto u Fojnici položili kamen-temeljac Osnovne škole ‘Ivan Goran Kovačić‘

Piše fena  /  19.10.2023., 18:24h

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas su u Fojnici položili kamen- temeljac Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Na ovaj način ozvaničen je početak izgradnje škole, vrtića i sportske dvorane.

Plenković je u obraćanju brojnim zvanicama na svečanosti rekao da su ga posebno razveselila lica mališana u narodnim nošnjama i činjenica da se oni vesele novoj školi.

- Škole su ključ budućnosti svake zemlje, pa i BiH, osobito ovdje u Središnjoj Bosni, da imate kao mladi mogućnost za kvalitetan razvoj i obrazovanje. Mi smo koncipirali programsku politiku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske na način da pomaže u svim krajevima BiH - rekao je Plenković, dodajući da će se ta podrška u budućnosti povećati.

Čestitao je svima koji su radili na pripremi projekta realizacije škole, te izrazio spremnost da nastave sufinancirati ovaj projekt.

Krišto je naglasila višestruki značaj ovog projekta za lokalnu zajednicu i njeno stanovništvo.

- Sigurno je da će djeca i nastavnici imati bolje uvjete rada, odgoja i obrazovanja - istakla je Krišto.

Fojnica je, kako je rekao načelnik Općine Sabahudin Klisura, mjesto bogato prirodnim resursima, turističkom ponudom i dobrim ljudima.

-Na nama je da to čuvamo i kroz različite projekte unapređujemo život u našoj zajednici jer  svim građanima moramo omogućiti da imaju kvalitetne uslove za dostojanstven život.  Među njima je i pravo svakog djeteta na kvalitetno obrazovanje, a zahvaljujući ovakvim i sličnim projektima, to ćemo im i omogućiti - rekao je Klisura.

U okviru radne posjete Bosni i Hercegovini, Plenković je posjetio i Samostan Svetoga duha i muzej u Fojnici.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:56