StoryEditor
hrvatski premijer

Plenković: "Hrvatska je u plusu 14, 6 milijardi eura"

Piše desk  /  09.05.2024., 09:22h

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade komentirao je aktualna politička zbivanja. Osvrnuo se na obilježavanje Dana Europe. Naglasio je da je Vlada realizirala brojne projekte kojima je pokazan doprinos Hrvatske Europskoj uniji.

Premijer Plenković kazao je u uvodnom obraćanju da će Hrvatska u EU članstvu uskoro biti 11 godina, a četvrti put će hrvatski građani birati zastupnike u Europskom parlamentu.

- Mi smo radeći kao Vlada nastojali sve ono što članstvo podrazumijeva - jačanje demokracije, jačanje vladavine prava, korištenjem proračuna nastojali pridonijeti ekonomskom razvoju Hrvatske, realiziranju brojnih infrastrukturnih projekata.  Mi smo prije par dana kazali kako smo prošli preko 20 milijardi eura uplata iz europskog proračuna u odnosu na naše članarine. Mi smo u plusu 14, 6 milijardi eura, naglasio je Andrej Plenković.

- Kako traje europski tjedan, mi smo zahvaljujući Ministarstvu vanjskih i europskih poslova bili na obilježavanju knjige o 75 godina Vijeća Europe, u prvi plan stavili smo i značaj ove organizacije koja je važna zbog čitavog konvencijskog sustava i dio je velikog procesa međunarodnog pozicioniranja Republike Hrvatske, dodao je.

Spomenuo je i obilježavanje Dana Grada Vukovara gdje je istaknuo da su "govorili o postignućima, potpori, razgovarali s gradonačelnikom i vijećnicima".

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 08:35