StoryEditor
hrvatski premijer

Plenković: "Hrvatska će dati još milijun eura humanitarne pomoći Gazi"

Piše desk  /  16.11.2023., 14:22h

Hrvatska će donirati još milijun eura humanitarne pomoći za Pojas Gaze, rekao je premijer Andrej Plenković danas na sjednici vlade.

"Dat ćemo još milijun eura humanitarne pomoći za Pojas Gaze", rekao je Plenković, što je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman najavio prošlog tjedna na međunarodnoj konferenciji u Parizu održanoj kako bi se pomoglo stanovništvu Gaze koje je već tjednima suočeno s bombardiranjima u ratu Izraela protiv Hamasa. To je nova donacija vlade nakon prve u iznosu od 250.000 eura. 

Traži oštru kaznu za ubojstvo hrvatskog povratnika u Srpskoj

Plenković je na sjednici vlade izrazio sućut obitelji Marka Mišića, hrvatskog povratnika u Bosni i Hercegovini koji je umro od posljedica brutalnog premlaćivanja. 

"Pozivamo nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da najoštrije kazne počinitelje ovoga zločina", rekao je Plenković. 

Marko Mišić je pretučen nakon što je pokušao spriječiti krađu drva s privatnog posjeda u selu Brezici kod Dervente, u Republici Srpskoj. Umro je u utorak, oko mjesec dana nakon napada, od zadobivenih ozljeda. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:36