Article_Top_970x250

Plenković: "Domovinski pokret je blijeda kopija HDZ-a! Ja ne volim kopije!"

hrvatski premijer

Plenković: "Domovinski pokret je blijeda kopija HDZ-a! Ja ne volim kopije!"

ožu 13, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik vlade Andrej Plenković obišao je danas izložbu “Nastavit će se …Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj“ u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU). Pritom je odgovarao na pitanja novinara.

S predsjednikom Republike Hrvatske, Zoranom Milanovićem, kaže, nije u sukobu. “Nema nikakvog prijepora, nema nikakve svađe, nema nikakvog sukoba. Postoji zakonska procedura, koju se treba poštovati. Jednom kad se ona bude poštovala, tada ćemo uzeti u obzir ime. Imena koja se trenutno spominju su nekandidati. To je bit”, rekao je Plenković.

Komentirao je i Miroslava Škoru. “On je htio biti gradonačelnik Osijeka, sad želi biti gradonačelnik Zagreba”, rekao je Plenković, nazvavši Škorin Domovinski pokret blijedom kopijom HDZ-a. “Ja ne volim kopije, a naročito ne blijede kopije”, rekao je Škoro.

"Izložba o povijesti hrvatskog stripa koja je bila postavljena ovdje već tri mjeseca zaista je krasna prigoda da vidimo kako je veliki broj autora pridonio razvoju stripa u Hrvatskoj i koliko je to dio hrvatskog identiteta i kulture", rekao je Plenković o izložbi koju je posjetio u pratnji ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek i ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

"Mnogi od njih ne samo da su imali zavidne radove na hrvatskoj razini nego i svjetski odjek i međunarodnu dimenziju svojih karijera, prema tome, od malih nogu kada krenemo čitati stripove do kasnije zaista je krasan pregled", ustvrdio je, dodavši da je siguran da su se brojni Zagrepčani i gosti muzeja uvjerili u tradiciju hrvatskoga stripa.

Dnevnik.ba