StoryEditor

Plenković apelirao na dodatni oprez, Bandić prozvao novinare

Piše D  /  30.03.2020., 02:03h

Nakon održanog sastanka održali su i konferenciju za medije.

"Koordinator sa strane Vlade bit će ministar Štromar, gospodin Bilić će biti predstavnik Grada Zagreba. Donijet ćemo kvalitetan zakon za sniranje šteta. Bitan element je i u pronalasku financiranja saniranja šteta, a gledat ćemo i prema financiranju preko europskih sredstava. Zahvaljujem gradonačelniku na svemu što je učinio posljednjih dana.

Apeliram na građane da nam se slučajno ne bi dogodile sekundarne posljedice. Već smo imali jedan težak trenutak te molim da se takva situacija više ne ponovi", rekao je Plenković, prenosi direktno.hr.

Bandić je ponovio ono što je Plenković rekao i dodao: "Kao što reče predsjednik Vlade, ovo možemo napraviti samo zajedno. Zahvaljujem se svima koji su pomogli te onima koji su najviše pretrpjeli u ovoj prirodnoj nepogodi. Izražavam sućut obitelji poginulog branitelja i poginule djevojčice".

Bandić je na kraju rekao kako "ćemo ovu utakmicu dobiti" te da treba strpljenja: "Apeliram na medije da ne nasjedamo na provokacije kao jučer pred umirovljeničkim domom. Iz vaših novinarskih redova je došla informacija, ja neću govoriti o imenima, radi se o vašim kolegama".

Na pressici se dogodio i verbalni sukob novinara Mislava Bage i Milana Bandića. Bago je pitao Bandića misli li da je sposoban, nakon 20 godina vladanja grada, donijeti promjene u upravljanju gradom, a Bandić mu je odgovorio s: "Vama nema pomoći!".

Plenković je pojasnio kako će se financiranja saniranja šteta obavljati iz državnih, gradskih, ali i europskih sredstava. Dodao je i kako su velike štete, ali se još ne zna točno koliko iznose. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:20