StoryEditor
Razgovori s telekom operaterima

Planira se smanjivanje cijena roaminga između zapadnog Balkana i EU

Piše desk  /  05.10.2021., 07:51h
Imao sam dobre razgovore s telekom operaterima iz regije kako da napredujemo u smanjenju cijena roaminga, kako unutar zapadnog Balkan, tako i regije s EU. Spremni smo podražiti investicije kako bi ovo postalo stvarnost, poručio je Varhelyi.

Europska unija planira na predstojećem summitu lidera EU i zapadnog Balkana pokrenuti tzv. "mapu puta" kojom bi se odredili uvjeti i ciljevi smanjivanja cijena roaminga između EU i zapadnog Balkana, rečeno je Tanjugu u Bruxellesu.

Tim povodom europski povjerenik za proširenje Oliver Varhelyi jučer je razgovarao s predstavnicima telekom operatera iz regije.

- Imao sam dobre razgovore s telekom operaterima iz regije kako da napredujemo u smanjenju cijena roaminga, kako unutar zapadnog Balkana, tako i regije s EU. Spremni smo podražiti investicije kako bi ovo postalo stvarnost, poručio je Varhelyi na Twitter nalogu.

Na summitu EU i zapadnog Balkana, u okviru debate o Ekonomsko - investicijskom planu za regiju, jedna od tema bit će i stvaranje uvjeta za postepeno smanjivanje cijene roaminga između zemalja zapadnog Balkana i EU 27.

U EU pozdravljaju uspješnu primjenu regionalnog dogovora o roamingu koji je omogućio pokretanje besplatnog roaminga među zemljama zapadnog Balkana od 1. srpnja 2021. godine.

Dodaje se da će smanjivanje cijena roaminga između EU i zapadnog Balkana biti nadogradnja ove regionalne inicijative.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 13:52