StoryEditor
250 planinara sudjelovalo

Planinari i ljubitelji divljih konja iz BiH i Hrvatske uživali na Cincaru

Piše Fena  /  26.09.2021., 13:38h
Oko 250 planinara i ljubitelja divljih konja sudjelovalo je od petka do nedjelje na Danima Cincara 2021. koje organizira Planinarsko društvo ‘Cincar‘ iz Livna.

Na visoravni Kruzi gdje se nalazi Planinarski dom i poznato obitavalište divljih konja, okupilo se oko 250 planinara većinom iz planinarskih društava BiH te nekoliko njih iz društava s područja Hrvatske, potvrdila je Feni jedna od organizatorica spomenutog događaja Jelena Bobetić.

Dodala je kako su sudjelovali planinari i ljubitelji prirode svih dobnih skupina od male djece s roditeljima do onih koji su zagazili u sedmo, odnosno osmo desetljeće života.

Planinarenje je, navela je Bobetić, započelo u subotu s tri kružne ture i različitim pravcima, a u prvoj se išlo od Planinarskog doma do planinskog vrha Cincar, dužinom 17 km i u trajanju od sedam sati.  

 - Druga je jednostavnija i namijenjena početnicima i starijim planinarima te zaljubljenicima u divlje konje. Duga je 15 km i trajala je pet sati. Treća tura je najmanje zahtjevna i kraća od spomenutih, a išlo se od Planinarskog doma do vrha Cincara te nazad - naglasila je Bobetić.

Za vrijeme trajanja Dana Cincara, domaćini su osigurali smještaj, objede i osvježenja za sve sudionike, a sva tri dana popraćena su druženjem planinara, zabavom i rekreativnim aktivnostima te razgledanju divljih konja koji obitavaju na tom području.

Dnevnik.ba

21. ožujak 2023 03:05