StoryEditor

PLAĆE KASNE Zdravstveni radnici u USK zaprijetili generalnim štrajkom

Piše D  /  22.03.2019., 06:03h

Predstavnici Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenika u zdravstvu Unsko-sanskog kantona (USK) na današnjem sastanku najavili su mogućnost stupanja u generalni štrajk idućeg tjedna. Naglasili su da je jedan od razloga kašnjenje plaće iz veljače zdravstvenim radnicima.

- Razočarani smo, jer smo mislili da će do danas biti riješen način isplate plaće. Nije u pitanju samo egzistencija dvije tisuće zdravstvenih radnika u USK, nego i njihovih članova obitelji. Ne ulazimo u problem zbog čega se ne isplaćuju plaće i više nemamo razumijevanja za Kantonalnu vladu i resorno ministarstvo. Plaće moraju biti u ponedjeljak, inače će naš Sindikat u srijedu odlučivati o stupanju u štrajk - rekao je predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu USK Mirsad Muhamedagić, prenosi Fena.

Ministrica zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović ipak je zdravstvene radnike zamolila za razumijevanje, te ustvrdila da je novac za isplatu plata spreman.

- Razlog kašnjenja je problem oko imenovanja direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja USK, s obzirom na to da je još uvijek u tijeku pravni spor. Shvaćam tešku situaciju, ali nadamo se brzoj odluci Općinskog suda i imenovanju novog direktora. Ne postoji nijedan drugi razlog za kašnjenje plaće iz veljače - kazala je ministrica Ćemalović.

U Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću danas je održan i sastanak članova Kantonalne vlade, direktora zdravstvenih ustanova i predstavnika Sindikata doktora medicine i stomatologije, na kojem nije postignut ni dogovor o prekidu štrajka liječnika.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:51