StoryEditor

Pjevačka zvijezda završila na listi poreznih dužnika zbog povećeg iznosa

Piše D  /  10.11.2018., 07:11h

Kako se na nacionalnoj listi srama među poduzetnicima, sportašima, odvjetnicima... našlo i njegovo ime, popularni pjevač, poznat, među ostalim, i po hitu "Bolje živim nego ministar", nije htio objasniti. Za izvođača koji ne zna što će od koncerata i brojnih angažmana, situacija je čista – izričito tvrdi kako poreznih dugova nema!!!

– Oni su izračunali koliko ja plaćam godišnje, a nisu rekli da sam ja 280.000 kuna platio. Ma ja sam na nuli. Prije svega, nemam ni radnike, nemam nikoga, sam plaćam socijalno i mirovinsko, sve uredno plaćam. I to je to. Nema šanse da sam dužan toliko novca, pa blokirali bi me u sekundi. Ma blokirali bi me i za 2000 kuna – uvjerava Grdović, uz čije je ime i jučer na crnoj listi Porezne uprave stajao spomenuti dug.

– Greška Porezne?! Ma nemam pojma što je u pitanju, to je neki portal izbacio van. Nisam ja nikome dužan, niti imam radnike. Hranim samoga sebe – zaključio je Grdović za Slobodnu Dalmaciju priču na temu poreznog duga, ne htijući komentirati je li ga u međuvremenu, otkako je objavljen popis dužnika, možda u cijelosti platio, pa zato sada tako zbori.

Prema obrađenim podacima zaključno s 24. listopada 2018. godine, Mladen Grdović je, stoji u Popisu dospjelih i neplaćenih dugova Porezne uprave RH, u statusu fizičke osobe bio dužan 153.153,69 kuna poreza na dodanu vrijednost, 8110,45 kuna poreza i prireza na dohodak, te 119.721,93 kune doprinosa za obvezna osiguranja. "Porezni obveznici koji nakon objave popisa u cijelosti uplate dug objavljen na popisu u stupcu ‘Ukupni iznos duga‘ brišu se s popisa", stoji, među ostalim, na web-stranici Porezne uprave. "Porezni obveznici koji dug uplate u iznosu nakon čega isti padne ispod iznosa koji je kriterij za objavu, na popisu se označavaju posebnom oznakom (!), te se pozicioniranjem na navedeno polje prikazuje poruka: ‘Temeljem izvršenih uplata s danom dd.mm.gggg. iznos duga niži je od iznosa koji je kriterij za objavu popisa‘", pojašnjeno je na web-stranici Porezne uprave, uz napomenu kako se "brisanje i označavanje obveznika prema navedenim pravilima obavlja na dnevnoj razini".

Mladen Grdović jedan je od najpopularnijih domaćih glazbenika, koji je minulih desetljeća sjedio za volanima crvenog Ferrarija, nekoliko Mercedesa, Jaguara, Porschea... Nekolicinu luksuznih i brzih automobila, kudikamo skupljih od iznosa njegova poreznog duga, u alkoholiziranom je stanju i slupao. Zadarski pjevač jedan je od miljenika dijaspore, često odlazi na turneje po Kanadi, Americi i Australiji, a svoj će status jednog od najpopularnijih pjevača zabavne glazbe uskoro potvrditi i 17. studenoga u Frankfurtu, na jubilarnom, desetom izdanju Hrvatske noći, najvećem koncertu Hrvata u inozemstvu. Za glazbenika koji je samo od lipnja do listopada ove godine održao tridesetak koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji, a redovito je i jedan od najtraženijih izvođača za unosne novogodišnje gaže, svota od četrdesetak tisuća eura za bilo kakav trošak u životu ne bi trebala biti nikakav problem.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 21:23