StoryEditor
središnja bosna

Pjevač Zvezda Grada Mahir Petrović neće u pritvor nakon što je ubio pješaka u Uskoplju

Piše desk  /  01.09.2023., 12:40h

Pjevač Mahir Petrović, sudionik "Zvezda Granda", koji je osumnjičen da je 31. srpnja u Uskoplju Audijem usmrtio pješaka Jozu Batinića i pobjegao s mjesta nesreće, neće biti pritvoren, te će se zajedno s ocem Irfanom, koji mu je pomogao u uklanjanju tragova, braniti sa slobode, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužiteljstva Srednjobosanske županije.

Pjevač Mahir Petrović, sudionik "Zvezda Granda", koji je osumnjičen da je 31. srpnja u Uskoplju Audijem usmrtio pješaka Jozu Batinića i pobjegao s mjesta nesreće, neće biti pritvoren, te će se zajedno s ocem Irfanom, koji mu je pomogao u uklanjanju tragova, braniti sa slobode, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužiteljstva Srednjobosanske  županije.

U odgovoru Tužiteljstva SBŽ na pitanje, je li eventualno predložen pritvor za pjevača i njegovog oca, navedeno je da se istraga provodi, te da nije bilo nužno predlagati ovu mjeru.

- Tužiteljstvo provodi istragu protiv M.P. zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u prometnoj nesreći, dok se I.P. tereti za krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

- Tužiteljstvo je u suradnji s policijom osiguralo dokaze, te ocijenilo da nije potrebno predlagati mjeru pritvora. Inače, stav je sudske prakse da je ovo restriktivna mjera i primjenjuje se samo u situacijama koje su propisane Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine - odgovoreno je iz Tužiteljstva SBŽ. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 00:21