StoryEditor

Pivovara iz Hrvatske proglašena najboljom u Europskoj uniji

Piše D  /  25.11.2020., 10:11h

I ove godine zlato za najbolju EU pivovaru odlazi na zagrebački Žitnjak, a ovoga puta je o tome odlučilo 2,2 milijuna glasova i ocjena. Uz glavnu nagradu, The Garden Brewery je osvojila i nagradu za najbolje pivo niskog postotka alkohola, a Gardenova Micro IPA izglasana je za najbolju u toj kategoriji koja je iznimno važna jer promovira piva koja nisu prejaka.

“Iznimno pitka, sofisticirana i često iznenađujuća piva pokazuju da Garden u svom pristupu pokazuje brojne trendove u europskom pivarstvu. Stalno nas impresionira njihova kvaliteta i inovativnost, a recenzije članova to samo potvrđuju. Uz osvajanje zlata za najbolju EU pivovaru, izdvajamo i nagradu za njihovu Micro IPA koja je sjajan tehnički primjer spravljanja piva”, poručuju iz Beer52, najvećeg pivskog kluba na svijetu.

Beer 52 je osnovan 2013. godine i najpopularniji je pivski klub na svijetu iz UK-a čijih 200 tisuća korisnika svaki mjesec na svoj kućni prag dobiva paket craft piva. Godišnja nagrada je po brojevima glasova od prošle godine narasla četiri puta, čime je ponovno osvajanje nagrade za najbolju EU pivovaru još značajnije. Nagrade su dodijeljene u 17 kategorija, a The Garden Brewery je odnijela titulu najbolje u EU, što je glavna nagrada, te je odabrana između više od 10 000 europskih pivovara zahvaljujući svojoj konzistentnosti, kvaliteti, neprestanoj inovaciji, piše Jutarnji list. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:08