StoryEditor

Pilsel: Upravo me na javnom mjestu napao Glasnović! General: Čega se boji? Imali smo razgovor

Piše D  /  05.10.2020., 07:10h

"Upravo me napao, na javnom mjestu, general Željko Glasnović. Čekam dolazak policije", objavio je u ponedjeljak oko 16:40 na svojem Facebook profilu Drago Pilsel. Nakon njegove objave novinari Jutarnjeg lista kontaktirali su obojicu protagonista, a svatko od njih ima svoje viđenje "susreta".

Sve se, kaže Pilsel, dogodilo oko 16:30 ispred restorana "Antin gaj" na tržnici u Branimirovoj u Zagrebu.

- Završavao sam ručak, sjedio sam za stolom na terasi i nisam imao naočale jer sam ih odložio dok sam jeo. Vidio sam da mi se približava jedan čovjek i da galami dok ide prema meni. Stavio sam naočale i vidio da je Glasnović. Počeo mi se unositi u lice i nije imao masku, govorio mi je da sam ja isti kao oni koji su pobili pola milijuna Hrvata, da me nabije na Titov k...c. Rekao sam mu samo da nikada nisam branio niti jednoga ubojicu. Dignuo sam ruke da se zaštitim da me ne udari, odmaknuo sam se malo i pozvao konobara i rekao da bude tu da posvjedoči ako Glasnović što napravi. Nakon toga se Glasnović vratio za svoj stol i otišao. Pozvao sam policiju i oni su došli i uzeli moju izjavu i izjave drugih svjedoka. Pitali su me je li mi prijetio. Ja sam rekao da nije jer stvarno nije, samo me vrijeđao i bio glasan, kaže Pilsel.

- Što to znači napao? Ja ne znam je l‘ on neki plašljiv čovjek. Imali smo mali razgovor, kaže, pak, Željko Glasnović koji opovrgava da je napao Pilsela.

- Tamo sam prolazio i sjedio je tamo, pitao sam ga podrazumijeva li novinarska profesija slobodu laganja? Ne znam zašto se uplašio. Možda je on plašljiv čovjek, kaže Glasnović.

Na odgovor novinara da se možda uplašio da ga fizički ne napadne, Glasnović to negira.

- Pustite te priče, prijatelju moj. Ja nisam siledžija koji se iživljava na ljudima manjima od sebe. Uopće ne razumijem čega se mogao bojati. Neka je pozvao policiju, što mu ja mogu. Kao da mi je Pilsel neki prioritet u životu. Ima moj broj policija pa nek‘ zovu. Imali su broj od moje matere i djeda i ovi iz bivšega sustava policajci koji su ih privodili, kaže Glasnović.

Dnevnik.ba

26. rujan 2021 05:41