StoryEditor
oglasio se komšić

Piju a njega ne zovu: "Džaferović i ja smo protiv alkohola na radnom mjestu"

Piše desk  /  18.10.2021., 13:40h
Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je rekao kako je on protiv konzumiranja alkohola na radnom mjestu, kao i njegov kolega bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović

Naime, uzurpator hrvatske pozicije u kolektivnom šefu države BiH komentirao je današnji dolazak harmonikaša u Predsjedništvo BiH na poziv srpskog člana ove institucije Milorada Dodika. Uz pjesmu, Dodik i njegovi kadrovi popili su i čašicu "žestokog", što se nije svidjelo Komšiću. Zbog svega, pokušao je zabraniti snimanje sjednice Predsjedništva.

Kako je prenio Tanjug, fotoreporterima i kamermanima danas nije bilo dozvoljeno uobičajeno snimati početak sjednice Predsjedništva BiH, a Komšić je rekao kako je on "naredio zabranu" u strahu da se, kako je rekao, situacija s harmonikašem kojeg je u svoj ured doveo Milorad Dodik "ne pretvori u medijski cirkus". Kao da sama činjenica da Komšić sjedi u Predsjedništvu nije cirkus sama po sebi.

"To je stvar njegovog (Dodikovog) izbora, naša je obveza da ne dozvolimo ponižavanje institucija", rekao je Komšić, čiji puki boravak u Predsjedništvu BiH ponižava ovu instituciju više nego bilo kakav harmonikaš ili bilo kakvo piće.

Komšić je, kako prenosi sarajevska N1, komentirao i "ispijanje alkohola tijekom radnog vremena", rekavši kako radno-pravni statusi i disciplinske mjere nisu u njegovoj nadležnosti već gospodina Dodika za njegov ured.

"Kod mene, a znam i kod (Šefika) Džaferovića, alkohol na radnom mjestu nije dozvoljen", rekao je Komšić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:50