StoryEditor

Pijani vozač usmrtio biciklista

Piše D  /  22.05.2021., 11:05h

Sinoć oko 22,10 sati između Vukovara i Bršadina dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 27-godišnji biciklis i ozlijeđen 51-godišnji suvozač.

24sata

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Hitna pomoć odmah je došla na mjesto nesreće, ali, nažalost, biciklist iz Bršadina već je preminuo. 

U očevidu je utvrđeno kako je 21-godišnjak iz Bršadina vozio osobnim automobilom vukovarskih registracija pod utjecajem alkohola u organizmu (1,03 promila) i zbog neprilagođene brzine s obzirom na vidljivost i gustoću prometa (noć i biciklist na kolniku), udario je u zadnji kotač bicikla poginulog.

Zbog toga je biciklist najprije pao na gornji dio automobila, a potom se tijelo zadržalo na travnatoj površini uz cestu - javljaju iz PU vukovarsko-srijemske.

24sata

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Vozačev suputnik, 51-godišnjak iz Vukovara, ima teške tjelesne ozlijede i nalazi se na liječenju u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru.

Tijelo poginulog biciklista prevezeno je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje će biti obavljena obdukcija.

Protiv 21-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće.

Za vrijeme obavljanja očevida ove nesreće u vremenu od 22.35 do 03.35 sati bila je zatvorena dionica državne ceste d-55 između Vukovara i Bršadina, nakon čega se promet normalno odvijao.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:16