StoryEditor

Pijani vozač udario sedmero djece na pločniku, četvero usmrtio

Piše D  /  03.02.2020., 07:02h

Djeca su išla kupiti sladoled kada ih je u subotu navečer na pločniku udarilo vozilo kategorije SUV (Sport and utility vehicle) kojim je upravljao Samuel Davidson, navela je policija.

U nesreći su ubijeni 13-godišnji dječak Anthony i njegove dvije sestre, 12-godišnja Angelina i devetogodišnja Sienna, dok je njihov 10-godišnji brat teško ozlijeđen, ali u stabilnom stanju. Četvrto dijete koje je poginulo, 11-godišnja djevojčica Veronique, kćerka je rođaka njihovog oca.

Otac troje poginule djece Danny Abdallah rekao je novinarima da mu je srce slomljeno.

"Ne znam što da kažem. Samo želim zamoliti vozače da budu pažljiviji. Ova djeca su samo nevino šetala i uživala u društvu. Ja sam se jutros probudio i izgubio troje djece", rekao je Danny.

U nesreći su lakše ozlijeđene devojčice starosti 10 i 13 godina.

Vozač Davidson je navodno imao visoku koncentraciju alkohola u krvi, 1,5 promila, što je tri puta više od dozvoljene količine u Australiji.

On je uhićen na mjestu nesreće i optužen za četvorostruko ubojstvo, između ostalog. U Australiji je maksimalna kazna za ubojstvo 25 godina zatvora.

U nedjelju se nije pojavio pred sudom, a kaucija mu nije odobrena. Sljedeće ročište bit će održano 2. travnja.

Policija je navela da je Davidson ostao na mjestu nesreće do dolaska policije i da ima naznaka da je 24-godišnjak koji je s njim bio u automobilu pokušao pomoći djeci.

U nesreći nisu ozlijeđeni ni Davidson ni 24-godišnjak.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:23