StoryEditor

Pijani vozač autobusa kod Knina pokušao je i podmititi policajce

Piše D  /  13.09.2017., 07:09h

 

Vozač zagrebačke prijevozničke tvrtke Zadar-Knin priveden je u ponedjeljak u šibensko Općinsko državno odvjetništvo zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela obijesne vožnje u cestovnom prometu, a kasnije i napada i prijetnje službenoj osobi.

Šibensko Općinsko državno odvjetništvo ističe da postoji osnovana sumnja da je 52-godišnjak u pijanom stanju upravljao autobusom na relaciji Zadar-Knin te u organizmu imao zasad neutvrđenu količinu alkohola, ali svakako veću od 1,50 g/kg, odnosno promila, te da će točna koncentracija bit će poznata kada stignu rezultati testa krvi i mokraće.

Policija je putem alkoholnog testera, tzv. dregera, ustanovila da je pijani vozač imao čak 3,16 promila alkohola u krvi, ali se u istrazi službeno traže laboratorijski rezultati testa krvi i mokraće. Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljanje vozilima dopušteno je ako kod vozača koncentracija alkohola u krvi ne prelazi razinu od 0,5 promila.

Putnici vrištali, vozač pokušao podmititi policajca

Osnovano se sumnja da je u takvom stanju nekoliko puta iz svoje prometne trake prelazio autobusom u suprotnu prometnu traku i vraćao se natrag. Kada su putnici to vidjeli, počeli vrištati i tražiti da vozač zaustavi autobus i otvori vrata kako bi izašli, osumnjičenik je nakon dva kilometra zaustavio autobus i pustio putnike. Putnici, koji su u međuvremenu zatražili i pomoć službe 112,  izašli su iz autobusa, od kojih je četvero njih doživjelo akutni stres, kažu u šibenskom tužiteljstvu.

U policijskoj postaji u Kninu, gdje je doveden na otriježnjenje i gdje je protiv njega uslijedio postupak zbog obijesne vožnje, pitao je policajca ‘koliko treba platiti da se sve odmah riješi i je li dovoljno 500 kuna‘, kažu u Općinskom državnom odvjetništvu.

U Općinskom državnom odvjetništvu također se doznaje kako je vozač autobusa udario policijskog službenika zatvorenom šakom u prsište i nanio mu tjelesnu ozljedu, a potom još nekoliko puta zamahivao rukama pokušavajući ga udariti. Pritom je vrijeđao policajca nazivajući ga pogrdnim imenima, prijetio mu da ga je dobro zapamtio te da će ga naći i ubiti kad-tad. Potom su ga policijski službenici savladali i stavili mu sredstva za vezivanje, doznaje se u ODO.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage nakon što je osumnjičenika ispitalo, a sucu istrage podnijelo je prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:16