StoryEditor
koji promil viška

Pijani državljanin BiH u Hamburgu sjeo u pogrešan bus pa se umjesto u Nizozemsku zaputio prema Danskoj

Piše desk  /  08.04.2022., 07:51h
U policijskoj postaji u Flensburgu se ispostavilo da je muškarac iz BiH, inače pomorac, zapravo autobusom namjeravao vratiti iz Hamburga u nizozemski Eindhoven

Pijani državljanin BiH je zabunom u Hamburgu sjeo u pogrešan autobus pa je umjesto natrag u Nizozemsku otputovao u Dansku, piše Fenix magazin.

Zbog toga je 45-godišnji muškarac svoje putovanje u srijedu ujutro završio u policiji u Flensburgu nakon što ga je danska policija izvela iz autobusa jer je putovao bez dokumenata i novca.

U policijskoj postaji u Flensburgu se ispostavilo da je muškarac iz BiH, inače pomorac, zapravo autobusom namjeravao vratiti iz Hamburga u nizozemski Eindhoven gdje je na tamošnjem autobusnom kolodvoru spremio svoju prtljagu zajedno s jaknom u kojoj su mu ostali novčanik, putovnica i mobitel. (Policija ne navodi kako je uspio bez osobnih dokumenata doputovati u Hamburg)

U policijskom priopćenju iz Flensburga se navodi kako je pijani državljanin BiH u Hamburgu “jedan zeleni autobus zamijenio drugim zelenim autobusom” koji nije vozio natrag u Eindhoven već je vozio za Kopenhagen. Svoju pogrešku zamijetio je tek na graničnoj kontroli danske policije.

Kako bi dodatno pomogla BiH pomorcu koji je iz Eindhovena htio otputovati doma u BiH, njemačka policija je kontaktirala veleposlanstvo BiH u Berlinu te od njih dobila podatke o njegovu identitetu i ostalome.

Iz Veleposlanstva BiH u Berlinu su svom 45-godišnjem pomorcu poslali kupljenu autobusnu kartu kako bi se mogao iz Hamburga vratiti u Eindhoven gdje su mu ostale stvari.

Kako bi se uvjerili da će 45-godišnjak ovoga puta ući u pravi autobus, njemački policijski službenici su ga odvezli do autobusnog kolodvora i uveli u autobus za Eindhoven.

Dnevnik.ba

29. studeni 2022 19:46