StoryEditor

Pijanac u Splitu se zabio u auto pa nastavio voziti i pregazio dijete i muškarca

Piše D  /  17.04.2021., 06:04h

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnji muškarac prednjim dijelom osobnog vozila udario u drugo osobno vozilo marke Audi koje se kretalo ulicom Mažuranićevo šetalište, nakon čega je došlo do zanašanja i slijetanja Audija izvan jugozapadnog ruba raskrižja gdje je vozilo udarilo u dvije osobe. Utvrđeno je kako je 24-godišnjak vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju", stoji u priopćenju.

Uz kaznenu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, predan je pritvorskom nadzorniku, prenosi Index.

Netom prije udario u jedan auto pa nastavio voziti

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 24-godišnjak netom prije naprijed opisane prometne nesreće skrivio i prometnu nesreću prije križanja Velebitske ulice i Ulice Slobode, gdje je uslijed neprilagođene brzine udario u drugo osobno vozilo, nakon čega nastavlja s daljnjim kretanjem Ulicom Slobode, a da prethodno nije razmijenio podatke s drugim sudionikom prometne nesreće. Naprijed opisanim postupanjem ostvario je obilježja prekršaja, i to iz čl. 51 i 176. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (neprilagođena brzina i napuštanje mjesta prometne nesreće bez ostavljanja podataka), radi čega će protiv njega nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 14:13