StoryEditor

Pijana usmrtila studenticu iz Čapljine: Izrazila žaljenje na sudu

Piše D  /  19.06.2019., 03:06h

Ivana Tena Gotovac Soldić (39), optužena za tešku prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja studentica, u srijedu je pred splitskim Županijskim sudom izrazila žaljenje zbog svega što se dogodilo.

Danas je naime održano pripremno ročište (koje nije javno), na kojem je prvo branitelj, a potom i optužena, po prvi put od tragedije izrazila kajanje. Na ročištu je dogovoreno i kako će glavna rasprava započeti 8. srpnja pred vijećem pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića. Ispitat će se svjedok nesreće, psihijatar te obaviti kombinirano medicinsko-prometno vještačenje.

Protiv Gotovac Soldić splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu zbog dva kaznena djela: izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom te nepružanja pomoći unesrećenoj, prenosi 24sata.

Tako je dovršena istraga strašne nesreće od  23. listopada 2018. godine u središtu Splita: prema optužnici, Gotovac Soldić je oko 21.20 sati jurila Poljičkom cestom u smjeru trajektne luke te je na križanju s Putem iza Nove bolnice prošla kroz crveno svjetlo na semaforu, udarivši 19-godišnju Mariju Ćorić na pješačkom prijelazu!

Djevojka je od siline udarca odbačena s asfalta te je zadobila teške ozljede glave, abdomena, otvorene prijelome.

Studentica iz Čapljine koja je tek koji tjedan ranije stigla u Split na studij, preminula je na mjestu tragedije, dok vozačica Audija A3 sedan splitskih registracija produžila, nije niti zastala vidjeti što se dogodilo... Istraga i vještačenja su pokazala da je u trenutku udarca vozila brzinom od oko 70 km/h te da je bila alkoholizirana, i to najmanje 1,01 promil alkohola u krvi.

Gotovac Soldić je naime uhićena nekoliko sati kasnije, a policajce koji su je pronašli odmah je pitala “tko mi je ukrao auto?”. Kasnije se tijekom istrage branila šutnjom. Svjedok je prepoznao optuženu dok je parkirala Audi u Kranjčevićevoj ulici, nedugo nakon nesreće. Također se utvrdilo kako je bivša djelatnica HAC-a i sindikalna predstavnica već imala problema zbog alkohola u prometu, policija je nekoliko puta kažnjavala zbog takve vrste prekršaja. 

 U trenutku ove tragedije imala je izrečenu zabranu upravljanja vozilom B kategorije na devet mjeseci koju joj je izrekla PP Sinj, a mjere je vrijedila od 4. svibnja 2018. do 3. veljače 2019. godine. Optužena je na pripremno ročište dovedena iz pritvora na splitskim Bilicama, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:36