Article_Top_970x250

Pijan brutalno pretukao prijatelja jer mu je rekao da mu je 'je*ao sestru'

hrvatska

Pijan brutalno pretukao prijatelja jer mu je rekao da mu je 'je*ao sestru'

velj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

Nenad je prijatelja Ivicu učinio teškim invalidom nesposobnim za samostalan život samo zato što mu je Ivica psovao malodobnu sestru – sukus je prošlotjednog svjedočenja Nenadove bivše djevojke Svjetlane na suđenju u Varaždinu, piše Podravski.

Nenad (21) iz okolice Koprivnice krajem srpnja prošle godine pijan i napušen galaxyjem zamalo je zatukao prijatelja Ivicu koji je nakon toga ostao teški invalid. Nasilni je Nenad Ivicu najprije snažno ošamario, nakon čega je Ivica zateturao i glavom udario u štok vrata kuće u kojoj su se nalazili. Nesretnik je pao na pod, a nasilnik ga je nekoliko puta nogama i rukama udarao po glavi.

Bespomoćnog prijatelja uhvatio je za kosu i bez prestanka udarao glavom o pod. Ivica je bez svijesti u lokvi krvi ležao na podu obiteljske kuće. S osobito teškim ozljedama prebačen je u bolnicu, a nije preminuo samo zahvaljujući hitnoj intervenciji liječnika koprivničke bolnice. Ivica je od Nenadovih udaraca završio u moždanoj komi zbog čega je ostao djelomično nepokretan. Nenadovi udarci slomili su mu vanjski dio desne očne šupljine, zadobio je višestruke prijelome sinusa desne strane gornje čeljusti s krvarenjem u sinuse, slomljena mu je desna kost lica, tri zuba, razderana mu je koža iznad desnog oka, gornjeg desnog kapka, brade i desne strane lica.

Svjedočila djevojka, kaže da je Ivica Nenada provocirao

Na suđenju svjedočila je Nenadova bivša djevojka Svjetlana. Rekla je kako sukob Ivice i Nenada nije bio motiviran time što Ivici nije htio dati mobitel, već time što je Ivica tijekom cijele večeri provocirao Nenada i govorio kako mu je spolno općio sa sestrom.

“To je više puta ponovio, a Nenada je to jako naljutilo. I ja bih se tako osjećala. Naime, sestra mu ima samo 15 godina. Nenad je postupio kao što bi postupio svatko u toj situaciji”, branila je na sudu Nenada tadašnja djevojka.

“Kada mu je zadnji put rekao da mu je j… sestru, Nenad je do kraja poludio i prvo ošamario Ivicu, a nakon svega ostalo što sam već rekla i opisala u ranijem iskazu tužiteljima. Policiju je nazvao moj stric Zlatko, a premda sam ranije iskazivala drugačije, mogu reći kako sam osobno čula i to mogu sa sigurnošću tvrditi kako je Ivica više puta ponovio Nenadu uvrede na račun sestre”, rekla je Svjetlana.

Pušili galaxy

Što se tiče pušenja galaxyja koje je Nenad spomenuo u svom iskazu, Svjetlana je potvrdila sve.

“Znam sugurno da su pušili. Napravili su pet cigareta, jednu je popušio Nenad, a četiri njegov bratić. Nakon što je konzumirao galaxy, bilo mu je sve smiješno, to je trajalo 5 do 10 minuta i onda ga je pustilo. Bio je žedan, tražio je vodu, a poslije je popio nekoliko čaša bambusa. Nije mi djelovao pijan. Razgovarao je sa mnom, nagovarao me da i ja popijem”, kazala je Svjetlana.

“U jednom trenu došao je Zvonimir i primio Nenada oko vrata. Nenad ga je ugrizao za prst. Zatim je došao moj otac koji je Nenada htio udariti stolcem, no uspjela sam maknuti stolac. No, Zvonimir je cijelo vrijeme govorio kako će Nenada j… u usta i govorio mu da je imao odnos sa mnom, što nije istina. Provocirao ga je, a Nenad je tada prestao napadati Ivicu kojeg su moj otac i majka stavili na kauč”, ispričala je djevojka.

Dnevnik.ba