StoryEditor
oštra reakcija

PIC PODRŽAO SCHMIDTA Rusija: Odgovornost za ovu avanturu leži na onima koji to rade

Piše desk  /  11.11.2021., 21:49h
Priopćenje Upravnog odbora Vijeća za provedbu mirovnog sporazuma za BiH o "visokom predstavniku" u suprotnosti je s Daytonskim sporazumom, priopćila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Ogorčeni smo još jednim antidaytonskim ispadom članova Upravnog odbora Vijeća za provedbu mirovnog sporazuma za BiH u Sarajevu. Priopćenje koje su objavili 10. studenog u znak podrške takozvanog "visokog predstavnika" za BiH predstavlja flagrantno kršenje prakse usuglašavanja ovakve vrste dokumenata u Upravnom odboru, čija je punopravna članica i Rusija - navodi se u komentaru, prenosi Sputnik.

Zaharova je ukazala da partneri nisu htjeli obavijestiti Rusiju da se priprema još jedno priopćenje odbora, "samovoljno dodavši u fusnoti da ga Rusija ne podržava".

- Ne ulazeći previše u komentiranje sadržaja nelegitimnog priopćenja, moramo konstatirati da politika članova Upravnog odbora ima za cilj eroziju konsolidiranih napora međunarodne zajednice za realizaciju Daytonskog sporazuma u BiH. Uvjereni smo da to ne može doprinijeti zajedničkim ciljevima: jačanju sigurnosti, mira, stabilnosti u BiH i na Balkanu, kao i da će dovesti do stvaranja novih podjela - naglasila je ona.

Službena predstavnica je istaknula da "odgovornost za ovu avanturu leži na onima koji to rade".

- Pozivamo partnere da se vrate konsenzusnom i konstruktivnom načinu funkcioniranja Upravnog odbora za BiH - zaključeno je u komentaru.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:49