Article_Top_970x250

Petorica bivših ruskih policajaca uhićena zbog podmetanja dokaza

slučaj ´golunov´

Petorica bivših ruskih policajaca uhićena zbog podmetanja dokaza

sij 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA(Arhiva)

Ruski Istražni komitet danas je odredio pritvor petorici bivših policajaca koji su umiješani u prošlogodišnje kontroverzno uhićenje istaknutog istraživačkog novinara i bit će optuženi za podmetanje dokaza.

Ivan Golunov (37) uhićen je u lipnju 2019. godine u Moskvi zbog navodnog pokušaja trgovine drogom, što je on negirao, prenosi AP.

Tvrdio je da je drogu pronađenu u njegovom ruksaku i njegovom stanu podmetnula policija u znak osvete zbog njegove istrage o korupciji u moskovskoj policiji.

Nakon njegovog uhićenja održani su masovni prosvjedi u Moskvi, da bi potom optužnica protiv Golunova bila odbačena jer je ruska vlada priznala da ne postoje dokazi koji bi je podržali.

Golunov i njegove kolege iz nezavisnog internet portala Meduza obećali su da će one koji su orkestrirali njegovo uhićenje izvesti pred lice pravde.

Glasnogovornica Komiteta Svetlana Petrenko rekla je novinarima da su policajci ilegalno nabavili, skladištili i transportirali drogu kako bi je podmetnuli Golunovom s ciljem da se on nezakonito kazneno goni.

Do pritvaranja je došlo nakon gotovo sedam mjeseci od kada je Golunov oslobođen.

Dnevnik.ba