StoryEditor
ruski predsjednik

Petominutnim govorom oglasio se i Putin nakon terorističkog napada

Piše desk  /  23.03.2024., 14:17h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se javnosti prvi put nakon terorističkog napada u Moskvi u kojem je život, prema posljednjim podacima, izgubilo 115 osoba.

U petominutnom obraćanju, Putin je poručio kako će 24. ožujka biti proglašen Danom žalosti na području cijele Ruske Federacije.

Nakon toga, ruski lider osvrnuo se na napad kao i sudionike u ovom gnusnom činu.

"Izražavam duboko saučešće svima čiji su najmiliji poginuli u terorističkom napadu. Doktori se sada bore za živote žrtava. Siguran sam da će učiniti sve da spase živote ranjenih. Ovo što se dogodilo je krvavi i barbarski teroristički napad", rekao je Putin.

Poručio je kako su u Rusiji nakon ovog napada uvedene dodatne mjere protiv terorizma.

"Svi koji su pucali i ubijali ljude su pronađeni i privedeni. Kretali su se prema Ukrajini, a na ukrajinskoj strani je bio pripremljen ‘prozor‘ za prelazak granice. Teroristi se suočavaju s odmazdom i zaboravom, oni nemaju budućnosti. Nitko neće moći da sije paniku i razdor u našem društvu", rekao je ruski lider.

Ističe i kako je osnovna stvar spriječiti one koji stoje iza masakra da počine nove zločine.

"Organizatori ovog terorističkog napada, kao nekada nacisti, pripremali su revijalnu egzekuciju i krvavi čin zastrašivanja. Ruske obavještajne službe rade na identifikaciji suučesnika terorista", zaključio je Putin.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:46