StoryEditor
predsjednik DP-a

Peternel poručio zagrebačkoj ‘zelenoj opciji‘: "Skupljajte smeće, a ne drugu Titu cvijeće!‘‘

Piše desk  /  22.06.2022., 21:05h

Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba, u srijedu je na Trgu žrtava fašizma, uoči koncerta TBF-a pod pokroviteljstvom gradske vlasti, održao konferenciju za medije na temu: ‘‘Skupljajte smeće, a ne drugu Titu cvijeće!‘‘.

''Okupili smo se na Trgu žrtava fašizma uz nadu da neće proteći još puno vremena i da ćemo konačno  dočekati i Trg žrtava komunizma. Mislim da je jedan takav trg ključan i potreban. Vidimo da će za  kojih sat vremena ovdje početi proslava u organizaciji gradske vlasti, koncert TBF-a, slavit će se zapravo datum koji je potpuno neutemeljen i znanstveno i historiografski'', poručio je Peternel, prenosi Direktno.

Peternel smatra kako se Kekin i Dolenec bave fotografijama prema kojima je za vrijeme Bandića bilo više smeća u Gradu Zagrebu nego što ga ima sada, umjesto da se bave važnim i ključnim temama za  Grad Zagreb. 

''Sramotno je da dolazimo do razine gdje oni kao nultu točku svog djelovanja spominju i dalje Bandića i to opcija koja se nazivala 'zelenom opcijom' koja će spriječiti Zagreb od propadanja, koja će  donijeti rješenja u smislu otpada, a zapravo su doveli Zagreb do apsurdne situacije gdje postoji  opravdana bojazan da će se Zagreb zagušiti u smeću'', upozorio je Peternel te zaključio: 

''Domovinski pokret će i dalje inzistirati na pronalasku rješenja, međutim i na vama novinarima je da upozoravate ovu vlast da nisu vremena za slavlja i pjesmu, već za ozbiljan posao jer grad se guši u smeću".

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 06:16