StoryEditor

´Petarde nisu igračke´

Piše D  /  15.12.2019., 11:12h

U okviru ove akcije, u suradnji s predstavnicima lokalnih zajednica, direktorima, pedagozima, učeničkim i roditeljskim vijećima osnovnih i srednjih škola, inspekcijskim organima, kao i s drugim institucijama i nevladinim organizacijama, poduzimat će se aktivnosti s ciljem suzbijanja zakonom kažnjivih pojava iz ove oblasti, jer su praznici period kad se može očekivati pojačana uporaba pirotehničkih sredstava i nezakonita uporaba vatrenog oružja.

- Uporaba pirotehnike može biti opasna i po živote ljudi, o čemu govori i podatak da je za prošlogodišnje praznike troje građana, od čega dvoje maloljetnika, ozlijeđeno pirotehničkim sredstvima - upozorili su iz entitetske policije.

Upravo iz ovih razloga, u osnovnim i srednjim školama širom RS-a policijski službenici MUP-a organizirat će preventivna predavanja za učenike kako bi im ukazali na sve potencijalne opasnosti koje nosi upotreba pirotehničkih sredstava, kao i moguće sankcije.

Istovremeno, za vrijeme trajanja akcije, policijski službenici će u suradnji s nadležnim općinskim inspekcijskim službama organizirati pojačane aktivnosti s ciljem sprječavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.

Vlasnici tržnica koji imaju zakonsku ovlast da prodaju pirotehnička sredstva, bit će upozoreni da se ta trgovina može odvijati samo u skladu s važećim zakonskim propisima.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:09