StoryEditor

PERO METLIČIĆ: Hrvatska je i bez Duvnjaka ozbiljan kandidat za medalju

Piše D  /  14.01.2018., 02:01h

Dalmacija polako postaje sjedište rukometa, jedni od najzaslužnijih za to su legendarni splitski rukometni dvojac Petar Metličić i Ivano Balić. Ovo je njihov treći projekt, nakon Akademije Balić-Metličić i rukometnog projekta na Jelsi, sada kreće minirukometna liga Dalmacije djevojčica i dječaka.

Odlučili smo od ove godine napraviti u cijeloj Dalmaciji više turnira u minirukometu za dječake i djevojčice, za one koji se bave rukometom i oni koji bi se željeli baviti rukometom. ‘Minići‘ su najzapostavljeniji, barem u Dalmaciji, ima vrlo malo turnira, uglavnom su na kraju školske godine. Gotovo cijelu godinu treniraju, ne igraju, a to je ono što smo htjeli promijeniti, da ima malo više uzbuđenja, da se zabavljaju i vjerujem da će to sve ispasti jako dobro, rekao je Metličić. 

Bivši kapetan hrvatske rukometne reprezentacije komentirao je i igru Hrvatske na Europskom prvenstvu. 

Za mene je realno stanje da je Hrvatska dobila Srbiju s deset golova razlike, mislim da Hrvatska i je bolja. Naravno, prije početka utakmice sa Srbijom tu su tenzije, igraš doma, malo nervoza, ali realno stanje je da smo puno kvalitetniji i to smo pokazali. Utakmica je bila dosta dobra, ali mislim da možemo i bolje, rekao je Metličić osvrnuvši se i na ozljedu Domagoja Duvnjaka.

Što se tiče Duvnjaka, svi znamo što je Dule za nas. Koliko god pričali o svim ostalima, mislim da je Dule vođa te ekipe, on je igrač koji čini razliku. Ali to je sport, moramo se okrenuti drugim igračima, moramo podignuti igru na još veći nivo, izvući njegov nedostatak kroz kolektiv, kroz neke druge igrače i nadomjestiti to. No, bez obzira na sve to, mislim da je Hrvatska i dalje ozbiljan kandidat za medalju, smatra Metličić.

O pozivanju Denisa Buntića u momčad umjesto Duvnjaka, Metličić kaže: Poznavajući Lina (izbornik Červar), neke njegove odluke uvijek su bile takve kakve su bile i ne može ih objasniti nitko nego on. Buntić je odličan igrač, iskusan, to je ono što će sigurno trebati u nekim trenucima.

Hrvatsku večeras čeka ogled s Islandom, u kojemu treba biti jako oprezan.

Island me iznenadio, iznenadili su me. Švedska je igrala fantastičan turnir u Francuskoj (SP prošle godine), igrali su stvarno odlično. To je ista ova ekipa, ne nedostaje im nitko. Odigrali su čudnu utakmicu protiv Islanda, početak utakmice nikakav, uspavan, a Islanđani jako borbeni. Imaju fantastičnog Palmarssona, Sigurdssona, odličnog golmana Gustavssona koji je radio čuda. Meni je realno Švedska bolja, ali u sportu se događaju iznenađenja. Moramo biti oprezni, igraju agresivno, puno trče, zaključio je Metličić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:30