StoryEditor

Pernar kaže da ima rješenje za koronavirus: "Možete me poslušati, i ne morate"

Piše D  /  25.02.2020., 01:02h

"Budući da su javili da je korona stigla u Hrvatsku, moj savjet svima je da prestanu pušiti (ukoliko već nisu) i počnu konzumirati vitamin C u prahu, ima ga za kupit u DM-u", napisao je Pernar, ne šalimo se, na Facebooku.

"Doza koju preporučam je po trećinu čajne žličice 3x dnevno. Možete me poslušat i ne morate, na meni je da izrazim svoj stav", zaključio je na Facebooku.

Povijest Pernarovih nebuloza s vitaminom C je doista duga. Sve je počelo kad je pričao kako je u ordinaciji svoje majke, kada nje nije bilo, pacijentima govorio da uzimaju vitamin C.

"Uvažene dame i gospodo. Sjećam se kada sam kao medicinski tehničar radio u ordinaciji moje majke, ona je doktor opće medicine i sjećam se kada bi majka prepisivala recimo za liječenje, ovih kako se kaže, upala pluća, odnosno, bolje rečeno bronhitisa određene lijekove. I ja sam osobno imao bakterijsku upalu pluća. I sjećam se da sam ju riješio običnom vitaminom C", rekao je jednom prilikom u saboru.

Osim što je ekipu na Fejsu uvjeravao da će gripu izliječiti vitaminom C, počeo je dijeliti objave opskurnih portala koji su pisali da vitamin C liječi čak i rak.

"Sve veći interes za vitamin C", napisao je Pernar tada u opisu objave portala Novi svjetski poredak koju je podijelio na svojem profilu na Facebooku.

"REVOLUCIONARNO: Visoke doze vitamina C pokazale da mogu uništiti rak", stajalo je u naslovu teksta na portalu koji je i inače poznat po širenju svih mogućih vrsta teorija zavjere, a koji je Pernar podijelio kao relevantan.

Svoje gluposti je Pernar iskoristio i u komercijalne svrhe, kada je reklamirao Vitamin C party koji je organizirao jedan klub u Zagrebu, piše Index.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:01