StoryEditor

Perišiću titule s Bayernom dobro došle, Conte ga stavio u prvu momčad

Piše D  /  26.09.2020., 08:09h

Momčadi Antonija Contea to je prva službena utakmica u novoj sezoni u kojoj je Inter prema nekim izračunima favorit za naslov prvaka. 

Inter se u ljetnom prijelaznom roku pojačao dovođenjem Aleksandra Kolarova, Artura Vidala i Achrafa Hakimija, ali Conte nije uspio riješiti problem lijevog bočnog igrača u sustavi 3-4-1-2. Na toj poziciji ima Ashleya Younga i Ivana Perišića za kojeg nije bio siguran može li kao krilni igrač ispuniti sve obrambene zadaće kojih u ovoj formaciji ima jako puno.

Nakon što se Perišić vratio iz Bayerna Conte mu je rekao da je slobodan potražiti novi klub, ali budući da nije bilo konkretnih ponuda Talijan je Perišića odlučio ostaviti u momčadi. Dao mu je dvije prijateljske utakmice da se dokaže i pokuša se nametnuti i, kako piše Gazzetta dello Sport, Perišić je u tome uspio.

"Perišić je bio dio Bayernove momčadi koja je ove sezone osvojila sve. Čini se da su mu sve te titule jako dobro došle jer se uspio nametnuti Conteu koji je rekao da Hrvat i dalje ima veliku želju igranja za Inter, a kad je tako onda je sve lakše. Perišić može jako dobro doći Conteu jer može igrati nekoliko pozicija i on će biti veliki dobitak za Inter", piše Gazzetta koja je u najavi večerašnje utakmice Perišića stavila u početnu postavu.

Hrvatski reprezentativac jako je želio ostati u Bayernu koji ga je želio otkupiti, ali ne za 15 milijuna eura koliko je Inter tražio. Bavarci su nudili deset i ni centa više, što Interu nije bilo prihvatljivo.

Antonio Conte od prvog dana u Interu nije bio preveliki obožavatelj Perišića kojemu je prošlog ljeta dao jednu prijateljsku utakmicu da pokaže je li on - taj. Perišić nje odigrao najbolje i Conte je to uzeo kao argument da mu klub nađe novi klub, što se i dogodilo. Interov trener nije ga imao u planovima ni za ovu sezonu, ali sad nema izbora i Perišić će morati igrati ne nađe li mu zamjenu do kraja prijelaznog roka.

Perišić se spominjao u kontekstu Manchester Uniteda, ali to je ostalo samo na glasinama jer Englezi nisu poslali nikakvu ponudu, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:04