StoryEditor

Perišić neće ostati u Bayernu: "Nećemo ga otkupiti od Intera"

Piše D  /  09.09.2020., 01:09h

Bayern i Hansi Flick su htjeli da Ivan Perišić (31) ostane. Ali problem je bila odšteta. Bavarci su se istrošili na Saneu, a kako su, kao i svi klubovi, doživjeli velike gubitke zbog korona virusa, nisu mogli dati ponudu koja bi zadovoljila Inter. 

Bayern je nudio 12 milijuna eura, Inter je htio 15. Jedna strana nije htjela povećati ponudu, druga smanjiti cifru pa je došlo do prekida pregovora. Pa je sada jasno da će se Ivan Perišić vratiti u Inter.

To je potvrdio i trener Bayerna Hansi Flick. 

- Ne računamo na Coutinha, Perišića i Odriozolu - rekao je on nakon treninga.

Sva trojica bila su na posudbi, no odmah nakon kraja sezone bilo je jasno da će se Odriozola vratiti u Real, a Coutinho u Barcelonu. No Bavarci su htjeli zadržati hrvatskog reprezentativca, no Inter je tražio puno više od onoga što su mislili platiti.

I sam Perišić htio je ostati na Allianz Areni, ali sada će se morati vratiti u Inter. Ali pitanje je koliko će se tamo zadržati jer je već svima poznato da Antonio Conte ne računa na njega. Uostalom, i prošle godine ga se riješio.

Ugovor s Nerazzurima ga veže do 2022. godine, no obzirom na odnos s Conteom, Perišić bi u ovom prijelaznom roku mogao pronaći novi klub. Manchester United ga želi već duže vrijeme, ali tko god ga želi dovesti, morat će isplatiti 15 milijuna eura. 

On je u Bayernu u godinu dana osvojio Bundesligu, Ligu prvaka i Kup te pritom odigrao 35 utakmica uz osam golova i deset asistencija. Bio je Flickovo pouzdano rješenje za lijevo krilo, a posebno je blistao u nastavku sezone nakon korone kada je bio nezamjenjiv na lijevoj strani. Činilo se da je to dokaz da će gotovo sigurno ostati u Bayernu, ali Bavarci zbog krize moraju malo zatvoriti pipu pa nisu pristali na Interove uvjete.

Perišić je igrao za Hrvatsku protiv Portugala i Francuske u Ligi nacija, a sada se vraća u Inter gdje će odlučiti o nastavku svoje karijere. No obzirom na predstave u dresu njemačkog velikana, sigurno neće manjkati ponuda, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:33