StoryEditor

‘Perišić je postao Ivan Grozni! Rebić? Kao da nije ni zaigrao‘

Piše D  /  22.02.2021., 11:02h

Inter je u nedjelju pobijedio Milan 3-0 u derbyju della Madonnina i pokazao tko je ‘gazda‘ u gradu, a glavne uloge u pobjedničkoj momčadi ponovno su igrali hrvatski reprezentativci što nije prošlo nezapaženo kod uglednog talijanskog lista Gazzetta dello Sport.

Često osporavani Ivan Perišić je u pobjedi ‘nerazzura‘ sudjelovao s dvije asistencije i tako otklonio dileme može li igrati na neprirodnoj poziciji, prenose 24sata.hr.

- Bilo je dilema može li Perišić igrati pravog beka koji ide od kornera do kornera. Kako mu je to išlo? Perišić je otklonio sve sumnje i odigrao je fantastičnih 80 minuta. Saelemaekersa nije bilo nigdje, a Calabria je nestao s terena. Osim toga, Perišić je imao glavnu ulogu u dva Interova gola - nahvalila je Gazzetta ‘vatrenog‘ i nazvala ga "Ivan Grozni".

Za drugog hrvatskog reprezentativca u dresu Intera Marcela Brozovića, koji ipak uživa veće povjerenje Antonija Contea, Talijani pišu da je još jednom odigrao ključnu u ulogu u sredini terena i ‘vezao‘ linije Intera te da je dobio još veću sigurnost otkada je uparen sa pojačanjem iz Tottenhama koji se dugo ‘tražio‘. Ili ga je Conte negdje ‘zagubio‘.

- Brozovića se više ne može tako lako zatvoriti jer Inter sad igra s dva ‘direktora‘, s njim i s Eriksenom. Brozović ima više prostora, dopušta si prodore i drži na okupu motoriku Barelle i geometriju igre koju daje Eriksen.

S druge je strane, za poraženu momčad, igrao Ante Rebić. Nije to bila utakmica za pamćenje imotske ‘zvijeri‘. Uklopio se u sivilo ostatka momčadi koja nije imala šanse protiv raspoloženog Intera.

"Čitavo prvo poluvrijeme nije ga bilo nigdje. Nije znao gdje je ni što mora raditi. Trgnuo se na početku drugog poluvremena sa svojim poznatim pristupom, ali to nije dugo trajalo. Tako se mora igrati svih 90 minuta", stoji u opisu napadača Milana.

Mario Mandžukić nije konkurirao za utakmicu zbog lakše ozljede.

Inter se pobjedom ‘odlijepio‘ na četiri boda od gradskog rivala 15 kola prije kraja prvenstva.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 23:28