Article_Top_970x250

Pendeš: Nema prepreka da se usvoji Godišnji nacionalni program

MINISTRICA OBRANE BIH

Pendeš: Nema prepreka da se usvoji Godišnji nacionalni program

pro 28, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: N1

Marina Pendeš, ministrica obrane BiH, za N1 je kazala da, prema njenom mišljenju, nema nikakvih razloga da se prvi Godišnji nacionalni program ne razmatra na Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

"Nema nikakvih razloga ni prepreka da bi se isti usvojio", dodala je.

Pendeš kaže da će sačekati nastavak sjednice Vijeća ministara 10. siječnja, kad će imati konačni rezultat.

"Vijeće ministara je formiralo radno tijelo i Vijeće ministara donosi konačnu odluku", pojasnila je.

Ministrica je odbila odgovoriti na pitanje  "što ako politički predstavnici iz Republike Srpske ponovno zatraže da se Program skine s dnevnog reda".

"Ja znam što će raditi članovi Hrvatske demokratske zajednice, isto što su radili u posljednje tri i po godine, kad govorimo o euroatlantskim i europskim integracijama - intenzivno se zalagati da dostignemo te ciljeve. A što će netko drugi raditi, to nije u našoj ingerenciji", kazala je Pendeš u telefonskoj izjavi za N1.

Podsjećamo, razmatranje prijedloga Godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019 prolongirano je za sjednicu Vijeća ministara 10. siječnja. Prethodno su ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tražili da se točka povuče s dnevnog reda, uz obrazloženje da nisu postojali "formalno-pravni uvjeti za razmatranje" prijedloga.

Dnevnik.ba