30.06.2021., Zagreb - U Saboru je odrzana konferencija za medije Domovinskog pokreta o konacnom prijedlogu Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Ivan Penava Photo: Patrik Macek/PIXSELLPATRIK MACEK/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
čelnik Dp-a

Penava o Milanoviću i Banožiću: "Puno češće je predsjednik države u pravu..."

Piše desk  /  01.11.2021., 16:34h
Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i čelnik Domovinskog pokreta, komentirao je sukob predsjednika Republike Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića, prenosi N1.

Penava je posljednjih dana obišao teren kako bi se, kaže, upoznao s ljudima i vidio čime stranka raspolaže na terenu. Kaže da je DP nezaustavljiva snaga, a smjer kojim će krenuti dovest će do toga da kao stranka budu još prepoznatljiviji.

"Domovinski pokret je suverenistička stranka, ali nije pozicionirana na desnici niti to želi biti. Uvođenje eura nam je na listi prioriteta između trećeg i šestog mjesta. Radije bismo se bavili povećanjem cijena", govori.

Od popisa stanovništva očekuje debakl i sramotu: "Očekujem da će Hrvatska pasti ispod četiri milijuna stanovnika. Bit će odraz politika koje su vođene nakon '95., kada smo izašli iz rata", govori Penava, rekavši kako očekuje velik pad u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Kaže da u županiji ulažu dosta truda kako bi popis bio što realniji i prihvatiti će ga kao mjerodavnog.

Dotaknuvši se sukoba Milanovića i Banožića, rekao je: "Puno češće je predsjednik države tu u pravu. Politika po načelu – ako si u HDZ-u onda si Hrvat, ako si u SDSS-u onda si Srbin, a svi vi drugi niste nitko i ništa. Takva politika nas vodi u propast."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:42