13.10.2018., Vukovar - Na glavnom gradskom trgu odrzan je prosvjed u znak protesta na neprocesuiranje ratnih zlocina pocinjenih na podrucju Vukovara. Gradonacelnik Vukovara i organizator prosvjeda Ivan Penava. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELLSANJIN STRUKIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
gradonačelnik vukovara

Penava jučer ušao u Domovinski pokret, danas objavio kandidaturu za šefa stranke

Piše Desk  /  21.09.2021., 17:41h
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava objavio je da će se kandidirati za čelno mjesto Domovinskog pokreta. Podsjetimo, ta je stranka jučer objavila da je Penava postao njezin član. On je danas održao konferenciju za medije.

"Tema ove konferencije je na tragu jučerašnje objave Domovinskog pokreta da sam postao član stranke. Kao što sam komunicirao od prije ljeta, kada ste vršili pritisak i iskazivali interes za budućim koracima, još ne mogu do kraja govoriti o tome, ali ono o čemu mogu govoriti je moj ulazak u Domovinski pokret", rekao je Penava, dodavši da je za tu odluku trebalo dosta vremena jer to nije samo njegova odluka te da tim koji stoji iza njega već godinama ostvaruje dobre rezultate, prenosi Index.hr.

Penava je rekao da su njegova tri izbora na čelo Vukovara i ostali politički uspjesi rezultat rada tog tima ljudi. Zahvalio im je što su svi skupa i danas, "u ovom važnom trenutku".

Penava bi htio da se više ljudi kandidira za šefa DP-a

"Siguran sam da ovim učlanjenjem danima i godinama koji su pred nama ćemo živjeti i svojim stilom življenja pokazivati koje su vrijednosti za koje se zalažemo", rekao je Penava.

Na pitanje ide li u kandidaturu za predsjednika Domovinskog pokreta, odgovorio je: "Idem." Dodao je da bi volio da bude više kandidata.

"DP se pokazao kroz vrijeme. Odjednom su prepoznati u medijima, čak i od vodećih dužnosnika, kao stranka koja je ostvarila velik uspjeh na parlamentarnim izborima. Bez daljnjega, DP ima potrebnu esenciju, strukturu, sve smo to promatrali i na kraju donijeli ovu odluku. Bilo bi suludo praviti se da je DP neokrznut svim događajima koji su prethodili ovom današnjem", rekao je Penava.

Na pitanje kakva je njegova vizija te stranke u budućnosti, odgovorio je da bi htio da se dogodi unutarstranačka utakmica, kako bi se onda moglo razgovarati argumentima.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:20