StoryEditor

Pehar najavio veliko popuštanje mjera u Federaciji BiH

Piše D  /  08.05.2020., 12:05h

Pehar je rekao je kako je u protekla 24 sata testirano 577 osoba.

‘‘U protekla 24 sata u FBiH je testirano 577 osoba, kod njih 17 je potvrđen koronavirus. Najveći broj ovih slučajeva nalazi se u Zeničko-dobojskoj županiji, u Maglaju i Žepču, i ta dva grada u zadnjih nekoliko dana predstavljaju one lokalne zajednice gdje bilježimo najveći broj pozitivnih uzoraka. Zaključno s današnjim danom, 21764 osobe testirane su u FBiH , a koronavirus potvrđen kod 973 osobe‘‘, rekao je Pehar, prenosi N1. 

Najavio je veliko popuštanje mjera zabrane u sljedećem tjednu.

‘‘Sljedeći tjedan bi se trebale donijeti zapovijedi kojim bi se uvodile mjere koje bi pomogle popuštanju načina života na prostoru Federacije. To je set mjera koji uključuje i vrtiće, razmatrat će se i prijevoz - javni prijevoz, usluge stomatologa, korištenje otvorenih prostora ugostiteljskih objekata i čitav niz mjera. Kroz naš plan, mi kontroliramo i pratimo epidemiološku situaciju na terenu. Ako ostane na ovoj razini, sljedeći tjedan se razmatraju i ove mogućnosti‘‘, rekao je on.

Potom je pojasnio kako će rad prvo biti dopušten objektima koji posjeduju bašte.

‘‘Prvotna ideja je da se dopusti korištenje ugostiteljskih usluga u objektu koji imaju ponudu na otvorenom, da se ne koriste zatvoreni prostori‘‘, naglasio je Pehar.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:51