StoryEditor

Pedofil iz Srbije osumnjičen za napastovanje djevojčice kod Žepča

Piše D  /  10.03.2021., 08:03h

Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije, nakon ispitivanja osumnjičenog , uputilo je prijedlog Tužiteljstvu ZDŽ za određivanje jednomjesečnog pritvora S. S., zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolni odnos s djetetom u vezi sa kaznenim djelom silovanje, priopćeno je iz Tužiteljstva ZDŽ.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 7. ožujka, oko 10 sati na lokalitetu Vidovine, u mjestu Golubinja, na području općine Žepče, upotrebom sile, svjesno zadovoljio svoj spolni nagon i izvršio spolni odnos ili s njim izjednačenu spolnu radnju nad malodobnim djetetom - navodi se u priopćenju, prenosi Faktor. 

Iz Tužiteljstva dodaju da je tužitelj pritvor predložio jer postoji okolnost koja ukazuje na opasnost od bijega, jer postoji osnovan strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi utjecati na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Radi se, inače, o državljaninu Srbije, kojeg su prekjučer uhvatili mještani Begovog Hana i zadržali ga do dolaska policije. On je, navodno, djevojčicu na susret namamio preko igrice na društvenoj mreži Facebook.

U Begov Han je iz Srbije doošao autobusom, gdje ga je sačekala djevojčica. Radnici lokalnog auto otpada na nadzornim kamerama su ga vidjeli kako grli i ljubi dijete, a potom su alarmirali roditelje djevojčice i druge mještane koji su ga uhvatili u šumi.

U trenutku kad je uhvaćen u ruci je nosio crveni karanfil. Njegova žrtva, prema neslužbenim informacijama, ima 14 godina.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:43