StoryEditor
najavljuju pravne radnje

PDP: Simptomatične stvari su se dogodile preko noći. Tražimo poništavanje izbora za predsjednika RS-a

Piše FENA  /  03.10.2022., 12:59h

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je danas da će ta stranka tražiti da se ponište izbori za predsjednika tog entiteta.

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo nove preliminarne rezultate izbora za predsjednika RS-a, prema kojima je kandidat SNSD-a Milorad Dodik u prednosti u odnosu na kandidatkinju PDP-a Jelenu Trivić, Borenović je na press konferenciji najavio da ta stranka priprema ozbiljne pravne radnje prema SIP-u. 

Ističe da će ispitati što se dogodilo tijekom noći te da će tražiti kaznenu odgovornost ljudi koji su, kako je naveo, sudjelovali u izbornoj prevari i krađi. Kaže da je za njih kandidatkinja Jelena Trivić pobijedila u utrci za predsjednicu Republike Srpske. 

- Imamo oko 30.000 nevažećih glasačkih listića. Dodik je u Doboju imao 60 posto glasova, a Trivić 26 posto, što je nemoguće. Također je nemoguće da u Čelincu Dodik osvojio 235 glasova, neki nepoznati kandidat 204 glasa, a Trivić nula glasova - izjavio je Borenović.

Trivić je kazala da neće odustati i da će tražiti da se izborni proces ponovi na razini RS-a te ocjenjuje da je taj sveobuhvatni proces bio kontaminiran u mnogim općinama u RS-a.

Točka preokreta se dogodila, kako je navela, u noći kada je SIP priopćio da nisu jasni rezultati za predsjednika RS-a, jer birački odbori nisu na vrijeme dostavili rezultate u sustav, što je, kaže, vrlo simptomatično.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 17:58