StoryEditor
hrvatski predsjednik

PDP će tražiti da se Zoran Milanović zbog odlikovanja HVO-a u Derventi proglasi personom non grata u BiH

Piše desk  /  08.04.2023., 09:36h

U ponedjeljak je zakazana sjednica Predsjedništva PDP-a na kojoj će biti zatraženo da dužnosnici i institucije entiteta Republika Srpska, ali i oni na državnom nivou, prekinu kontakte s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Ovi zahtjevi će biti upućeni institucijama RS-a kao rezultat nedavnog posjeta hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića Derventi gdje je odlikovao pripadnike 103. brigade HVO-a koju u RS-u smatraju zločinačkom.

PDP će zatražiti i od predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović da pokrene inicijativu da se Zoran Milanović proglasi personom non grata u BiH.

Na predstojećoj sjednici Predsjedništva PDP-a očekuje se donošenje odluke kojom će ta stranka tražiti u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvajanje odgovarajuće rezolucije kojom bi se, kao prvo, zabranilo svim institucijama i dužnosnicima RS-a da imaju bilo kakav kontakt s aktualnim hrvatskim predsjednikom.

PDP će, prema informacijama portala Srpskainfo, od Narodne skupštine RS-a zatražiti i da se rezolucijom zabrani i ustupanje na korištenje Zoranu Milanoviću svih javnih prostorija na teritoriji Republike Srpske.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:33