StoryEditor

Pavlović: Zaražena osoba u Mostaru tvrdi da nije boravila izvan BiH

Piše D  /  17.03.2020., 05:03h

"Mi ne možemo nekoga uvjeravati je li bio u Italiji, Njemačkoj, Austriji, ako on kaže da nije. Tek se u naknadnom postupku može utvrditi je li netko krivo informirao javnost, obmanuo svoje liječnike ili rekao neistinu medicinskom osoblju. U ovom trenutku mi možemo jedino i isključivo vjerovati onome što su kazali pacijenti", rekao je Pavlović, prenosi Fena.

 Ponovio je kako su u ponedjeljak na Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar primljena dva pacijenta, otac i sin, sa šireg područja Grada Mostara, po njihovim navodima, bez pozitivne epidemiološke anamneze, ali s respiratornim teškoćama i upalom pluća.

 "Oni su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti SKB-a Mostar. Tijekom jutra u SKB Mostar testirani su na covid-19, te je za oca utvrđen pozitivan nalaz, a za sina negativan", kazao je Pavlović u ime Stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Napomenuo je kako su uzorci poslani u laboratorij UKC-a Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij za covid-19, te kako se čega potvrda navedenih nalaza.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:49