StoryEditor
Zastupnik Hrvatskih suverenista

Pavliček: "Možemo nije organizirao doček vaterpolista jer su anacionalni"

Piše desk  /  21.02.2024., 12:43h

Zastupnik Hrvatskih suverenista (HS) Marijan Pavliček danas je u saboru prozvao stranku Možemo nazvavši je ‘anacionalnom skupinom‘ jer u Zagrebu nije organizirala doček hrvatske vaterpolo reprezentacije nakon osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

"Vaterpolistima nažalost nisu zaslužili doček koji doliči svjetskim prvacima i to zahvaljujući ekipi iz Možemo", rekao je Pavliček (HS) tijekom slobodnog govora, reagirajući na izostanak dočeka zlatnih vaterpolista na glavnom trgu u Zagrebu, u kojemu su vladajući Možemo.

Dodao je da su hrvatski sportaši najveći promotori i veleposlanici hrvatske države jer, upravo zahvaljujući njima, velik dio  zemalja zna za Hrvatsku.

"Anacionalna skupina"

"Hrvatska je od svog osamostaljenja sportska velesila, nema sporta gdje nismo osvajali medalje,  na europskim i svjetskim prvenstvima", istaknuo je Pavliček dodavši kako ti sportski uspjesi dolaze još više do izražaja jer Hrvatska ima svega 3,8 milijuna stanovnika.

Zastupnik HS-a kaže i da "anacionalna skupina iz Možemo! ne osjeća bilo hrvatskog naroda, ne osjeća da je indeks sreće hrvatskog naroda najveći u razdoblju kada hrvatski sportaši osvajaju svjetska ili europska prvenstva".

Dodao je da su Možemovci u stanju "organizirati prosvjede bez ijedne hrvatske zastave i paliti trnjanske krijesove u povodu tzv. oslobođenja Zagreba kada je nekoliko desetaka tisuća Zagrepčana poubijano u nekoliko dana bez ikakovog suda".

"No ta ekipa nije u stanju organizirati veličanstven doček za naše vaterpoliste. To samo pokazuje o kakvoj se anacionalnoj skupini radi", poručio je Pavliček.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:22