Article_Top_970x250

Pavičić Vukičević kritizirala državnu poreznu politiku te najavila tužbu zbog zagrebačke žičare

EVO KOGA ĆE ZAGREB TUŽITI

Pavičić Vukičević kritizirala državnu poreznu politiku te najavila tužbu zbog zagrebačke žičare

ožu 01, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba rekla je u ponedjeljak da u gradu ništa neće stati, da gradska uprava funkcionira, a vezano za financijsko stanje Grada ocijenila je da situacija nije tako dramatična kao što njihovi oponenti tvrde.

"Velika smo gradska uprava, 27 gradskih upravnih tijela, zavoda i službi, svi predano radimo da bi nastavili put gdje je Milan Bandić stao i da ovaj mandat privedemo kraju na najbolji mogući način i realizirajući sva predizborna obećanja iz 2017. godine našim biračima", poručila je za Dnevnik HTV-a Pavičić Vukičević.

Ništa neće stati, kaže, i čine sve da javna usluga i sve službe, sve funkcije Grada budu maksimalno korektne.

O budućnosti stranke BM 365 - Stranke rada i solidarnosti, još se nije razgovaralo. "Stranka ima svoja tijela, dogovorit će se kako točno, ali zasigurno idu dalje", rekla je Pavičić Vukičević.

O eventualnoj kandidaturi za gradonačelnicu Zagreba nije htjela govoriti, dodavši  kako su u ovom trenutku svi koncentrirani na posljednji ispraćaj Milana Bandića.

Osvrnula se na financijsko stanje Grada i naglasila da situacija nije tako dramatična kao što njihovi oponenti tvrde.

"S druge strane neprestanim izmjenama poreznog sustava ne samo proračun Grada Zagreba, nego i ostalim jedinicama lokalne samouprave, svake se godine kljaštri za velike iznose", rekla je, dodavši kako misli da je to neodrživo.

Na pitanje da li se pribojava eventualnih istraživanja nepravilnosti u radu gradske uprave ili stranke, rekla je da USKOK i ostala tijela istražnih vlasti imaju svoj ured.

"Žao mi je da gradonačelnik nije mogao dočekati svoje oslobađajuće presude; što više vrijeme odmiče, to sam sve više sigurna da bi se do njih došlo", kazala je.

Što se tiče projekta Sljemenske žičara, rekla je da je svima u interesu da se sve dobro ispita.

Najavila je da će Grad Zagreb tužiti tvrtku koja je radila projektnu dokumentaciju koja se pokazala izrazito manjkava i zbog koje su dobrim djelom i nastali takve razlike u cijeni.

Na pitanje trebalo li se uopće ići u tako skup projekt, Pavičić Vukičević odgovorila je da su Zagrepčani uvijek bili posebno vezani uz Sljeme i žičaru, a o detaljima projekta ne može govoriti.

"U trenutku kada žičara profunkcionira, svi ćemo se vratiti na Sljeme i tamo ćemo disati punim plućima", dodala je.

Dnevnik.ba