StoryEditor
sastanak s vučićem

Patrijarh Porfirije: Očuvanje Kosova u granicama Srbije imperativ

Piše fena  /  20.01.2023., 18:11h

Patrijarh srpski Porfirije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve (SPC) izrazili su u petak uvjerenje da rukovodstvo Srbije na čelu s predsjednikom Aleksandarom Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uvjetovanja koja imaju za cilj uspostavljanje neovisnosti Kosova, priopćila je SPC.

"Duhovni vođa pravoslavnih Srba i prisutni arhijereji su još jednom ponovili poznati, jasan i nedvosmislen stav srpske crkve da je Kosovo sastavni i neotuđivi dio Srbije i da je njegovo očuvanje u granicama Srbije ustavna obaveza i imperativ kako za Crkvu, tako i za našu državu", navodi se u priopćenju.

Iz SPC podsjećaju da je na današnji praznik Svetog Jovana Krstitelja, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio patrijarha srpskog Porfirija u Patrijaršijskom dvoru i sudjelovao u molitvenom činu osvećenja slavskog kolača, prenosi Kosovo online.

U priopćenju se navodi da će SPC uvijek podržavati rukovodstvo Srbije u nastojanjima da očuva Kosovo kao neotuđiv dio Srbije, kao i za suživot u miru i međusobnom razumijevanju u skladu s međunarodnim pravom svih građana koji žive na toj teritoriji.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 02:16