StoryEditor
podržava rat

Patrijarh Kiril najavio smak svijeta u slučaju da Rusija izgubi rat!

Piše desk  /  23.01.2023., 07:58h

Patrijarh Kiril snažno podržava rat u Ukrajini. U novom govoru je čak najavio da bi poraz Rusije značio kraj svijeta.

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril I. snažno podržava rat u Ukrajini, a u svom novom govoru pozvao je svećenstvo da pomogne ruskoj vojsci i mobilizira svoje župljane.

"Ako kažemo da je Crkva uz svoj narod, onda svaka župa treba pomoći onima koji su na vatrenoj liniji. Moramo mobilizirati naše župljane za prikupljanje stvari i hrane. Tražite prilike, skupljajte novac, šaljite pakete, ako je moguće, idite sami, podržite vojsku", rekao je u govoru koji je objavila tiskovna služba Moskovske patrijaršije.

Za vrijeme svečanog obroka u Bogojavljenskoj katedrali rekao je da je cijeli Zapad digao oružje protiv Rusije i usporedio to s Velikim domovinskim ratom i Domovinskim ratom 1812. godine.

"Zašto nećemo odustati? Zato što smo mi alternativa, a alternativa je vrlo privlačna. To je Rusija koja odbacuje najgore manifestacije globalizacije, i koja je postala svjetionik svijeta. Ljudi vide Rusiju kao zemlju koja pokazuje odanost tradicionalnim vrijednostima, kao što su obitelj, osjećaj dužnosti, patriotizam", prenosi Jutarnji list.

Kiril od samog početka rata javno podržava Vladimira Putina i vojsku zbog čega ga je prozivao i papa Franjo. U najnOvijem govoru, išao je korak dalje u opravdavanju invazije i u slučaju ruskog poraza najavio smak svijeta.

Dnevnik.ba

24. ožujak 2023 08:10